Beter kopen voor 2022: groeiaandelen, waardeaandelen of cryptovaluta

0

Dit kan een van de belangrijkste investeringsbeslissingen zijn die u dit jaar neemt. Het nieuwe jaar is aangebroken en het is tijd om aan de slag te gaan. Hoe u beleggingsfondsen toewijst aan groeiaandelen, waardeaandelen en cryptocurrencies, kan de bepalende factor zijn bij het vormgeven van uw portefeuilleprestaties in 2022.

Met dat in gedachten hebben we een panel van Motley Fool.com-bijdragers gevraagd welke van deze beleggingscategorieën de meest aantrekkelijke vooruitzichten bieden voor 2022 en daarna. Lees verder om te zien welke volgens hen u de meeste kans op succes zal geven.

Vergeet geweldige deals in groei niet

Keith Noonan: Zou ik geschokt zijn als groeiaandelen in 2022 slechter presteren dan waardeaandelen? Zeker niet. Er zijn macro-economische verschuivingen die ertoe kunnen leiden dat beleggers gemakkelijk prioriteit geven aan bedrijven met een lager risicoprofiel, voorspelbare activiteiten en betrouwbare dividenden.

Het zou me verbazen als de bredere markt voor cryptovaluta een prestatie neerzet die in de buurt komt van die van 2021, maar “zeg nooit nooit” is een goede leidraad geweest in die hoek van de investeringswereld. Dus ik sluit ook niet volledig uit dat crypto opnieuw de baas is.

Dat gezegd hebbende, zal ik waarschijnlijk het grootste deel van mijn investeringsfocus op groeiaandelen blijven concentreren. Ja, er zijn legitieme zorgen over de hoge waarderingen, vooral bij technologiebedrijven met speculatieve vooruitzichten. Maar luister naar me.

De S&P 500 en de nog meer technologie-zware Nasdaq Composite-index hebben het afgelopen jaar respectievelijk een stijging van ongeveer 29% en 23% geboekt. Die oppervlakkige blik vertelt echter nauwelijks het volledige verhaal over de toestand van de groeiaandelen. Bedenk dat Apple (NASDAQ:AAPL) met 35% groeide om een ​​marktkapitalisatie van meer dan $ 2,9 biljoen te bereiken, terwijl Microsoft (NASDAQ:MSFT) met 54% groeide tot een waardering van meer dan $ 2,6 biljoen.

Enigszins verduisterd door de ongelooflijke winsten voor mega-capbedrijven, is het feit dat veel veelbelovende small- en mid-cap groeiaandelen, die al grote uitverkoop hebben meegemaakt, plotsklaps dalen vanaf hun hoogtepunten. Cryptocurrency kopen welke? Digitale advertentiespecialist PubMatic, gig-economy marktplaats Fiverr International en gamemaker Zynga zijn drie aandelen in die categorie, en ze zullen een van mijn eerste grote aankopen van 2022 zijn. Er is een goede reden voor portfoliodiversificatie te midden van mogelijke wendingen in 2022, maar ik denk dat groeiaandelen nog steeds de beste keuze zijn voor beleggers die op lange termijn op zoek zijn naar enorme rendementen.

 

Het is tijd voor waarde om te schitteren

In grote lijnen denk ik dat het tijd is voor marktleiderschap om van groeinamen naar andere gebieden te fietsen. De waarde is sinds 2017 achtergebleven bij de groei en waardeaandelen zijn de afgelopen maanden ronduit tot stilstand gekomen. Maar markttrends hebben een grappige manier om van koers te veranderen wanneer niemand verwacht dat dit zal gebeuren.

Dit is echter geen visie die gebaseerd is op louter verwachtingen voor verschillende leiders. Ik vermoed dat we om een ​​aantal specifieke redenen een fase ingaan waarin de voorkeur wordt gegeven aan value-picks.

Een daarvan is inflatie. Het is duidelijk hier, en hoewel de Fed nog geen renteverhogingen heeft opgelegd om het te beteugelen, voorspelt het Federal Open Market Committee (FOMC) dat het de rentetarieven tegen het einde van 2024 met een paar procentpunten zal verhogen; bijna de helft van die stijging zou tegen het einde van 2022 gerealiseerd moeten zijn. Hoewel stijgende rentes nadelig zijn voor alle aandelen, vormen ze meer problemen voor groeisectoren zoals technologie dan voor waardesectoren zoals nietjes en financiële dienstverlening.

De andere reden waarom ik in de toekomst buitengewoon optimistisch ben over waardekeuzes, is dat deze groep het beter doet in de laatste stadia van een bullmarkt en/of economische groeicyclus. Hoewel deze bullmarkt, die al meer dan 12 jaar bestaat, nog niet voorbij is, vermoed ik dat we veel dichter bij het einde zijn dan veel mensen misschien willen geloven.

Dit alles wil niet zeggen dat er in de nabije toekomst geen groeiaandelen zullen zijn die goede winsten blijven maken. Als we het hier echter strategisch over toewijzingen hebben, is het misschien tijd om lang genegeerde opties te gaan verkennen. Zelfs zoiets eenvoudigs als de Vanguard Value ETF (NYSEMKT:VTV) of het iShares S&P 500 Value Fund (NYSEMKT:IVE) zou voldoende zijn.

 

Speel het lange spel met cryptocurrency

Daniel Foelber: Beleggers kunnen speculeren over de prijs van cryptocurrencies en of hun crypto-investeringen winnaars zullen blijken te zijn. Maar de realiteit is dat niet opHij weet wat de prijs van Bitcoin (CRYPTO:BTC) of Ethereum (CRYPTO:ETH) morgen, over een week of zelfs over vijf jaar zal zijn.

Aangezien het cryptocurrency-uitwisselingsnetwerk geen managementteam, inkomsten of balans heeft, kunnen we geen nieuwe informatie halen uit driemaandelijkse telefonische vergaderingen of iemand de schuld geven als de prijs daalt.

Ondanks enorme winsten in 2020 en 2021, is er reden om aan te nemen dat crypto op de lange termijn beter zou kunnen presteren dan groeiaandelen en waardeaandelen. Het is een raadsel of crypto de markt verslaat in 2022. Crypto daytraden voor beginners vind je online. Maar ik zou zeggen dat een mandje van voornamelijk Bitcoin en Ethereum digitale valuta (met wat Solana en Cardano) heel goed zou kunnen presteren beter dan de S&P 500 over een tijdsbestek van 10 jaar.

Wanneer we een stap terug doen en nadenken over het potentieel voor crypto om te groeien, realiseren we ons al snel dat het niet alleen gaat om het kopen van Bitcoin en hopen dat het omhoog gaat. De echte groei komt van praktische use-cases voor crypto’s, en die markt is nog niet eens uit de eerste inning.

Als u gelooft in het vermogen van Bitcoin om een ​​inflatiehedge te worden; een waardeopslag in landen die hun eigen stabiele fiat-valuta niet hebben; en een concurrent van goud op de lange termijn, dan is het kopen van Bitcoin in 2022 niet het slechtste idee.

 

Evenzo, als u de voorkeur geeft aan slimme contracten; gedecentraliseerde financiën; en de metaverse, en begrijpen hoe openbare grootboeken (blockchains) elke sector van elke economie over de hele wereld kunnen verstoren, dan is het kopen van wat Ethereum waarschijnlijk een goede strategie.

Op dezelfde manier (bedoelde woordspeling), zou het me niet verbazen als Bitcoin en Ethereum 50% of meer van hun huidige niveaus dalen als een crypto-winter wortel schiet en voor een langere periode aanhoudt. Voor de meeste beleggers is het gemiddelde van de dollarkosten in grote en gevestigde crypto’s de beste manier om opwaartse druk te benutten en de schade te beperken die kortetermijnvolatiliteit op een portefeuille kan hebben.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.